- Autor: Bonduelle
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bonduelle Légumio Penne z červené čočky a mrkve | 250 |
Citronová šťáva | 10 |
Avokádo | 140 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 50 |
Sójová omáčka světlá | 10 |
Olej řepkový | 6 |
Tofu uzené průměr | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 6735 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1684 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Čočkové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy. Připravíme si avokádovou pastu - nakrájíme avokádo a dáme ho do mixéru, přidáme bílý jogurt, citronoou šťávu, sůl a pepř. Můžeme přidat i lžičku lahůdkového droždí. Rozmixujeme dohladka. V misce smícháme sójovou omáčku a pepř a promícháme. Následně do misky přidáme na kostky nakrájené tofu a znova promícháme. Rozpálíme pánev a na mírném ohni restujeme tofu spolu s omáčkou, dokud se tofu nezbarví dohněda. Do velké mísy přidáme k uvařeným penne orestované tofu spolu se sójovým výpekem, avokádovou pastu a vše promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
jídlo jsem si připravila a musím říci, že mi moc chutnalo. Avokádo v této přípravě používám často ve studené kuchyní, s teplými těstovinami jsem použila poprvé a bylo to výborné. Určitě zopakuji.